Begrepen

Aan tafel! Eten en snoepen

  • Interessegebieden:
  • Eten & drinken
  • Trefwoorden:
  • Snoepgoed
Ik heb een tip

Weet u een boek, een tijdschriftartikel, een youtubefragmentje, een blog of iets dergelijks, dat goed aansluit bij het onderwerp van dit infopakket? Laat het ons weten. De redactie besluit uiteindelijk of de informatie in het pakket zal worden opgenomen.

Alle kinderen zijn gek op snoep. In de tijd na hun geboorte lusten ze zelfs niets anders dan zoet. Aan andere smaken wennen baby’s pas na een keer of vijf proberen. Nu is snoepen natuurlijk heerlijk, en het mag ook best. Maar niet te veel en vooral niet te vaak! Want snoep je veel, dan heb je aan tafel geen trek meer. Je eet dan te weinig. Daardoor voel je een poosje na het eten toch je lege maag en … je gaat weer snoepen. Het gevolg is dat je voedingsstoffen die je nodig hebt, tekort komt, en je te veel koolhydraten binnen krijgt, die omgezet worden in vet. Veel kinderen zijn dan ook te dik, soms zelfs veel te dik. Die moeten op dieet, ze leren dan te eten in plaats van te snoepen. Gezonde hap en tussendoortjes die goed voor je zijn! In het begin valt dat niet mee, maar het is net als bij baby’s: alles went, zelfs andere voeding!

Video fragmenten

Adressen

  • Museum voor het kruideniersbedrijf

    Het ‘museum’, dat altijd een bedrijfspand is geweest, bestaat uit een winkel en een tentoonstellingsruimte. De winkel is sfeervol ingericht en biedt een grote verscheidenheid aan koopwaar: griesmeel, polkabrokken, Ulevellen, (kerk)pepermuntjes; alles natuurlijk keurig afgewogen met koperen geijkte gewichten.