Begrepen

Alle wegen leiden naar Rome

  • Interessegebieden:
  • Reizen
  • Trefwoorden:
  • Rome
Ik heb een tip

Weet u een boek, een tijdschriftartikel, een youtubefragmentje, een blog of iets dergelijks, dat goed aansluit bij het onderwerp van dit infopakket? Laat het ons weten. De redactie besluit uiteindelijk of de informatie in het pakket zal worden opgenomen.

De hoofdstad van Italië was in vroeger eeuwen al net zo geliefd als nu. Volgens de overlevering is Rome gesticht door Remus en Romulus, tweelingbroers die opgevoed werden door een wolvin. Waar of niet waar, feit is dat Rome al in de achtste eeuw bewoond werd. De stad is gebouwd op zeven heuvels. Er zijn teveel overblijfselen uit de oudheid om op te noemen. Overal stuit je op tempels, muren en zuilen, zelfs onder de grond! Naast Colosseum, Pantheon en Forum Romanum zijn er prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance te bewonderen, zoals de beroemde Sixtijnse kapel en de Sint-Pieter van Michelangelo. Eigenlijk is “de eeuwige stad” één groot museum! Maar ook wie gewoon wil shoppen kan zijn hart ophalen in de moderne winkelstraten of in het oude centrum met de vele gezellige terrasjes.

Adressen

  • Koninklijk Nederlands Instituut Rome

    Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) is een Campus of Excellence van Nederlandse universiteiten in het historische en culturele hart van Europa.