Begrepen

Douwe Kootstra leest voor tijdens Nationale Voorleeslunch

Voorlezen

Wanneer?

vrijdag 6 okt
om
tijdstip
10.30 - 11.30

Waar?

HEMA Noordkade 8, 9203CC, Drachten
Ruimte: Restaurant

Na het grote succes van vorig jaar trakteert de bibliotheek opnieuw de ouderen van Smallingerland op Nationale Ouderendag! U bent van harte welkom in de HEMA van Drachten om bij een kopje koffie met iets lekkers te komen luisteren naar de bekende Friese schrijver, columnist en verhalenverteller Douwe Kootstra.

Hij was vele jaren columnist voor Omroep Fryslân en is nu de vaste columnist van It Fryske Gea. Op humoristische wijze behandelt hij onderwerpen als aaisyken, túnkabouters, greidefûgels en stienmurden. Ook schreef hij vijf boeken met reisverhalen.

Het thema van het Voorleeslunchverhaal is ‘Lees met andermans ogen’. Door het lezen van een verhaal over mensen met een ‘vreemde’ cultuur, kan men zich beter in diegene verplaatsen en meer begrip voor de ander krijgen. Douwe Kootstra leest in het FRIES voor uit het Nationale Voorleeslunchverhaal dat dit jaar geschreven is door Vonne van der Meer. Ook niet-leden zijn welkom!

De koffie met iets lekkers worden u gratis aangeboden door de HEMA.

Na het voorlezen maakt Ellen Novara-da Lima in het kader van het project Senioren in beeld portretfoto’s. Bent u ouder dan 65+ en afkomstig uit Smallingerland? Geef u dan snel op: er kunnen van 20 senioren portretfoto’s gemaakt worden.

Aanmelden:
In verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dit kan via onderstaande inschrijfknop of bij de klantenservice in de bibliotheek. 

Meer informatie over

  • Kunst & cultuur Ken uw klassieken! Hoogtepunten in de Nederlandse literatuur Jaarlijks verschijnen honderden nieuwe Nederlandse boeken op de markt. De meeste worden al snel weer vergeten, maar sommige schoppen het tot bestsellers. Iedereen praat er over en je moet het eigenlijk wel gelezen hebben om mee te tellen. Toch betekent dat niet automatisch dat deze titels klassiekers worden. Een echte klassieker is een boek dat decennia na de verschijningsdatum nog steeds veel gelezen en herdrukt wordt. Op school komen ze veelvuldig voor op de verplichte leeslijsten Nederlands; de meeste jongeren maken er kennis mee. Of dat het leesplezier ten goede komt is natuurlijk een tweede. Volwassenen die klassieken uit de literatuur (her)lezen ontdekken vaak tot hun verbazing wat voor prachtige boeken er geschreven zijn in het verleden!