Begrepen

Ontspullen

Workshop

Wanneer?

dinsdag 28 feb
om
tijdstip
19.00 - 21:00

Waar?

Bibliotheek Drachten Museumplein 1, 9203 DD, Drachten
Ruimte: Activiteitenruimte

Je kunt er niet omheen! Overal om je heen hoor je de term ‘ontspullen’. Maar wat is het precies en hoe ziet je huis eruit als het ‘ontspuld’ is? Ga jij ook kopje-onder in je spullen? Tijdens de workshop Ontspullen o.l.v. Johanna Hoekstra van It Oersicht, word je aan het denken gezet hoe je op een andere manier naar je spullen kunt kijken.

Door interessante testjes kom je erachter hoe hard jij aan ontspullen toe bent en welke rol spullen hebben in je leven. Ben je hierna overtuigd dat je echt aan de slag moet? Dat kan! Je leert hoe je in slechts drie stappen deze uitdaging aangaat!

Meer informatie over

  • Wonen Opruimen: orde in de chaos Vroeger gebeurde het eens per jaar: de grote schoonmaak. In het voorjaar werd het hele huis opgeruimd en schoongemaakt. Daar hebben we tegenwoordig geen tijd meer voor. Veel mensen hebben een rommelzolder of –kamer, en die krijgt het bezoek echt niet te zien! En om eerlijk te zijn, in sommige huishoudens lijkt het hele huis wel een rommelzolder. Opruimen is vooral daar bittere noodzaak. Maar ook al lijkt uw huis op het eerste gezicht netjes, dan nog is het hier of daar rommeltje. Op zolder bijvoorbeeld, in de schuur, of in en om het bureau. Weet u niet waar u moet beginnen, en hoe u de chaos aan moet pakken? Dan is het tijd voor de hulptroepen!
  • Wonen Eenvoudig leven: van meer naar minder Het is nooit genoeg, altijd blijft er wat te wensen over. Steeds meer mensen stappen uit die mallemolen van ‘altijd maar meer willen’ en kiezen bewust voor een soberder levensstijl. Beperkte financiële middelen zijn niet altijd de reden om hier voor te kiezen, er kunnen ook ideële motieven aan ten grondslag liggen, zorg om het milieu bijvoorbeeld. Of men kiest gewoon voor de rust die de keuze voor minder met zich meebrengt. Ruilen, lenen en delen zijn de trefwoorden van deze nieuwe levenswijze die behalve geld vaak ook nog leuke sociale contacten oplevert. Bijvoorbeeld in het reparatiecafé waar eerst geprobeerd wordt kapotte spullen te herstellen in plaats van ze direct te vervangen. Sociale media spelen een belangrijke rol in het ‘consumindernetwerk’. Dus: laat bij het versoberen de computer nog even staan!