Begrepen

Hulp bij Digi-D

Cursus

Wanneer?

6, 13, 20 en 27 maart 2017
maandag 6 mrt
om
tijdstip
14:00 - 16:00

Waar?

Bibliotheek Drachten Museumplein 1, 9203 DD, Drachten
Ruimte: Activiteitenruimte

Vindt u het moeilijk met de websites van de overheid te werken? Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over uw pensioen opvragen, uw paspoort of rijbewijs verlengen. Alles moet via internet, en overal moet u inloggen met een Digi-D. De gratis cursus Hulp bij Digi-D helpt u op weg zodat u allerlei zaken zelf via internet kunt regelen.

Deelnemen
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur: maandagmiddag 6,13, 20 en 27 maart 2017 van 14.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst.

Vindt u werken met de computer nog moeilijk? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik in de bibliotheek.

Meer informatie over

  • Computers Digitale overheid Nederland digitaliseert. Een groot deel van de Nederlanders heeft toegang tot snel internet en is gewend om online te bankieren en te shoppen, zij willen dat ook de overheid diensten digitaal aanbiedt. In het regeerakkoord van het kabinet staat dat vanaf 2017 overheidszaken volledig digitaal geregeld moeten kunnen worden. Nederland is al ver met de digitalisering, naast Zweden en Denemarken is ons land een van de koplopers van Europa. Er kan onder andere al online belastingaangifte gedaan worden, verhuizingen gemeld en parkeervergunningen aangevraagd. Om je gegevens bij de overheid en de zorg in te zien heb je een DigiD nodig. Voor de mensen die moeite hebben met het gebruik van internet (11 procent van de Nederlanders) zijn er speciale cursussen opgezet.