Begrepen

Repair Café Drachten

Markt

Wanneer?

zaterdag 11 feb
om
tijdstip
13:00 - 16:00

Waar?

Bibliotheek Drachten Museumplein 1, 9203 DD, Drachten

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster dat niet meer werkt? Of je oude maar kapotte lievelingsbeer? Weggooien? Mooi niet!
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Bibliotheek Drachten is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op meubels, elektrische apparaten, speelgoed, poppen en beren etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, timmerlieden en een professionele poppendokter!

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café in Bibliotheek Drachten gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Men betaalt alleen de onkosten voor het materiaal dat gebruikt of besteld wordt. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!
Voor meer informatie over initiatief en context van het Repair Café zie www.repaircafe.nl

OPROEP: Repair Café Drachten is altijd op zoek naar vakkundige vrijwilligers op het gebied van meubel- en elektonicareparaties (klein huishoudelijk materiaal). Je kunt voor verdere informatie contact opnemen met info@repaircafedrachten.nl